234 גליה גולן שפרינצק 17% בקרב גברים ו- 18% בריאות של המלב"ם, שכיחות ההשמנה הייתה בקרב נשים, אבל המדגם כלל גם אנשים מבוגרים יותר (מרכז לאומי לבקרת .)2006 מחלות, לסיכום, נראה כי בכל העולם, שכיחות עודף משקל והשמנה בקרב אנשים עם מש"ה, נמצאה גבוהה יותר מאשר באוכלוסייה הכללית. תזונה של אנשים עם מוגבלות שכלית התפתחותית הרגלי תזונה וצריכה קלורית מורכבים יותר למדידה מאשר משקל וגובה. מאחר ובדיקתם מתבססת על מילוי יומן אכילה, קשה לבדוק אותם באוכלוסייה הכללית, ועל אחת כמה וכמה קשה לבדוק אותם כאשר מדובר ,)Soler Marín et al., 2011( באנשים עם מש"ה. במחקר שנערך בספרד עם תסמונת דאון. את יומן 16-38 צעירים בגיל 38 נבדקה צריכת המזון של האכילה מילאו ההורים או המדריכים. הצריכה הקלורית הממוצעת ליום של קלוריות ליום. צריכת 2260 קלוריות, ושל הגברים – 1900 הנשים הייתה 292 מ"ג ליום ובקרב נשים 345 הכולסטרול הממוצעת בקרב גברים הייתה מ"ג ליום). צריכת סיבים הייתה נמוכה 300 מ"ג ליום (ההמלצה היא עד 86 ) מילאו הורים/מטפלים של Hoey et al., 2017( מהמומלץ. באירלנד מתבגרים ומבוגרים עם מש"ה, יומן אכילה במהלך ארבעה ימים (ההמלצה היא למלא יומן אכילה במשך שבוע ימים). עבור מרבית המשתתפים, ההורים או הצוות המטפל מבצעים את הקניות ומכינים את הארוחות. הייתה מתחת למינון E , חומצה פולית וויטמין D צריכת סידן, ויטמין המומלץ. צריכת ברזל אצל נשים הייתה גם היא מתחת למינון המומלץ. שומנים, שהם 37% מהצריכה הקלורית הייתה סוכרים, ו- 23% בממוצע, BMI מעל הצריכה המומלצת. לא נמצא מתאם בין צריכה קלורית ל- ). שני המחקרים מראים כי יש צורך בהנחיות ברורות Hoey et al., 2017( להורים ולמטפלים, על מנת שאנשים עם מש"ה יקבלו תזונה מיטבית. ), שבו Cartwright et al., 2015( במחקר איכותני שנערך בסקוטלנד השתתפו אנשים עם מש"ה וגם המטפלים שלהם ומנהלי המסגרות, נבדקו הרגלי האכילה ואפשרויות הבחירה של המשתתפים. הדילמה שתיארו המטפלים ומנהלי המסגרות הייתה בין הרצון לשמור על בריאות החוסים, לבין הרצון להעניק להם את חופש הבחירה. מטפלת אמרה: "אני יכולה לומר לו שצ'יפס הוא לא בריא. אבל אני לא יכולה לומר לו לא לאכול צ'יפס... הוא בן אדם מבוגר". מנהלי מסגרות תיארו מקרים של חוסר עקביות ואי
RkJQdWJsaXNoZXIy NTQ4MDQ5