Magazin_maavarim

22 2022 מעברים | ישנם שלושה תהליכים לחידוש רישיון: חידוש במסלול תצהיר וחידוש במסלול היתר מזורז א' או ב': יום לפני תום תוקף הרישיון הרשות תודיע 120 עד יום לפני תום תקופת הרישיון יעביר 90 לבעל העסק, בעל העסק הצהרה לחידוש רישיון, לאחר הגשת תצהיר והצהרה יראה בעל העסק כמי שחודש רישיונו ורשות הרישוי תנפיק לו רישיון עסק ותודיע לנותני האישור על חידוש הרישיון. סרגל זמנים לחידוש רישיון: הרשות נותני האישור הרשות המקומית פעולה הרשות מודיעה לנותני האישור תשובת נותני האישור לרשות הודעה לבעל רישיון תקופתי/ זמני על הנפקת רישיון או דחיית הבקשה זמן יום לפני 90 סיום תוקף הרישיון יום לפני 60 סיום תוקף הרישיון יום לפני 14 סיום תוקף הרישיון יודגש כאמור, כי המפורט במגזין אינו מחליף ייעוץ וליווי גורם מקצוע מטעם הרשות, שהרי גם ההנחיות מתעדכנות לפי חוק ויש לפעול בכפוף אליהן. הידעת?! דגשים וטיפים לעסקים בתחום המזון והאירוח שמחים לשתף במידע בסיסי שיסייע בתהליך החשיבה והקמת עסק בתחומי המזון והאירוח. עסקים אלו שכיחים באזורינו המאופיין בתיירות גלילית נהדרת. חשוב לזכור כי קיימים דגשים פרטניים לכל סוג עסק וחלה חובה על בעל/ת העסק להתעדכן ולפעול לפיהם (דוגמת משרד הבריאות המספק לכל סוג עסק הנחיות ספציפיות). עסקי מזון רישוי לעסקים בתחום המזון המייצרים את המזון בעצמם: - רישיון עסק (כולל בדיקת תברואן מטעם המועצה או משרד הבריאות). - רישיון יצרן - ניתן ע"י שירות המזון בנצרת עבור כל תהליך יצרני של מזון, כדוגמת קייטרינג. (זוגית/משפחתית/ סדנאות בישול פעילויות כגון: • בתי ספר אשר מציעים קורסים ללימוד קבוצתית), וכו'... אינם טעונים רישיון עסק, בישול, אקדמיה לבישול בתנאי שלא מתבצעת במקום מכירה או שיווק של מוצרי מזון משלימים לסוגיהם. – חובה לקבל רישיון עסק רוכלות מזון (פודטראק) • מהמועצה (גם רוכלות היא עסק מזון לכל דבר ועניין!). ללא קשר למיקום, בתי עסק מסוגים שונים אשר מעניקים שירותי ממכר מזון, צריכים לעמוד בשורה של חוקים ואישור משרד הבריאות, כדי למנוע מכירהשל מזון רגיש ו/או מקולקל. בשלב הראשון הגשת בקשה לרישוי העסקים במועצה הרלוונטית. את האישור החשוב ביותר נקבל דווקא ממשרד הבריאות או מהתברואן, המחייב כל עסק למכירת מזון. ענף הפודטראק נחשב לעסק מזון נייד מבחינת רישוי. ענף זה פועל בארץ בקונספט שונה מזה שבחו"ל כאשר ההבדל המהותי הוא שהפודטראק מאושר כמטבח קצה. המזון מסופק ממקום בעל רישיון יצרן. תהליך העבודה הנעשה בפודטראק הוא למעשה "סגירה" בלבד, כלומר כל המזון המסופק למשאית הוא מעובד, שטוף וחתוך, כך שאין מדובר על פעולות הכנה אלא נדרש רק בצלייה, בטיגון, באפייה ובהרכבת המנות. הפעלת פודטראק מחייבת רישיון יצרן ואישור מהרשות המקומית להפעלה באירועים ובפסטיבלים.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTQ4MDQ5